Φωτιά στον Έβρο: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – Δεν πέρασαν την αντιπυρική ζώνη στη Δαδιά οι φλόγες

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στον Έβρο.

Στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς έχουν ριχτεί 320 πυροσβέστες, 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρο. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν αυτήν την ώρα δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει σε πολλές διάσπαρτες εστίες.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να σωθεί το δάσος, αλλά οι συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες.

Φωτιά στον Έβρο: Εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Δαδιά

Το βράδυ του Σαββάτου οι φλόγες έφτασαν κοντά στο χωριό Δαδιά, με τις αρχές να δίνουν εντολή την προληπτική εκκένωση του χωριού. Λίγο πριν τις 12 το βράδυ του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του χωριού προκειμένου να το εγκαταλείψουν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι κάτοικοι του χωριού αναχώρησαν με λεωφορεία. Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο δήμαρχος Σουφλίου ανέφερε «ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική. Ως προς την οργάνωση της απομάκρυνσης ο δήμαρχος Σουφλίου δηλώνει ότι ήδη έχουν μεταβεί στο χωριό δύο λεωφορεία – ένα του Δήμου και ένα του Ε.Σ. – για τη μεταφορά των κατοίκων, ενώ θα γίνει και καταγραφή των ατόμων που επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία, ζήτημα για το οποίο θα μεριμνήσει ο Δήμος».

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχε δημιουργηθεί έξω από το χωριό.

Φωτιά Έβρος 112 Εκκένωση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ