Φωτιά στον Έβρο: Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις – Ο καπνός έφτασε έως την Ίμβρο – ΦΩΤΟ

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σουφλί Έβρου, με τον καπνό αυτή τη στιγμή να βρίσκεται πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο.

Ήταν 14:40 όταν σήμανε ο πρώτος συναγερμός στην Πυροσβεστική για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λύρα Φυλακτού στον Δήμο Σουφλίου και πλέον καίει τις παρυφές στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς την περιοχή του χωριού Λευκίμμη.

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, σύμφωνα με το meteo.gr και τη δορυφορική εικόνα που έχει στείλει το METEOSAT-11, ο καπνός φαίνεται να μεταφέρεται πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο διανύοντας μία απόσταση σχεδόν 120 χλμ.

Σε εξέλιξη η φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/07) στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Το enikos.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική, η οποία ανέφερε πως οι άνεμοι έχουν κοπάσει ελαφρώς και αυτό κάνει ευκολότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων, ωστόσο οι τελευταίες ενισχύθηκαν φτάνοντας τον αριθμό 136 όσον αφορά τους πυροσβέστες με 38 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ υπάρχει και συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και υδροφόρων ΟΤΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ