Φωτιά στο Μάτι: Νέα εμπλοκή στην υπόθεση – Έφεση κατά του βουλεύματος ζητά ο εισαγγελέας

Την άσκηση έφεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τους εμπλεκόμενους στην καταστροφική φωτιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 103 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μειδάνης.

Της Άννας Κανδύλη

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό , υπήρξε απόλυτη ακυρότητα στη διάταξη του βουλεύματος με την οποία οι δικαστές του Συμβουλίου ζήτησαν τη συνέχιση των ανακρίσεων για πέντε πρώην στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μειδάνης, η απόλυτη ακυρότητα συνίστατο στο ότι, βάσει του νόμου, για να συνεχιστούν ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, πρέπει πρώτα να έχει ασκήσει τη δίωξη ο αρμόδιος εισαγγελέας, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα 13 άτομα (από την περιφέρεια, δήμους, πολιτική προστασία κλπ), αν και το βούλευμα περιγράφει αξιόποινες πράξεις τους, δεν ζητείται η παραπομπή τους σε δίκη. Ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι σε αυτή την περίπτωση οι δικαστές έχουν διαπράξει αρνητική υπέρβαση εξουσίας με την απόφαση τους.

Όσον αφορά τώρα στο σκέλος του βουλεύματος περί απαλλαγής 10 άλλων εμπλεκομένων, αστυνομικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, ο κ. Μειδάνης έκρινε, ότι για έξι από αυτούς προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις παραπομπής τους.

Τον τελευταίο λόγο πάντως επί των όσων προτείνει ο εισαγγελέας, θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ