Φωτιά στο Δίστομο: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους δύο οικισμών για “ετοιμότητα”

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους οικισμών στο Δίστομο Βοιωτίας, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονται στην παραλία Διστόμου και τον οικισμό Περιστερά, καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε το sms από το 112:

μήνυμα 112 Δίστομο

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, καίει χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά φαίνεται πως βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό, χωρίς αυτός να απειλείται άμεσα.

Η περιοχή πάντως έχει καλυφθεί με πυκνούς καπνούς, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει φόβος για την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες των ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ