Φωτιά στην Πεντέλη: Καμία κλήση στο ΕΚΑΒ για τραυματίες πολίτες – Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Το ΕΚΑΒ δεν έχει δεχτεί καμία κλήση, έως τώρα, για πολίτες που έχουν τραυματιστεί ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Πεντέλη. Την ίδια ώρα, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν για την κατάσβεσή της. 

Αναλυτικά, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 420 πυροσβέστες με 18 πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν Ρουμάνοι πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής και δήμων, εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, 22 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την ομάδα “Δευκαλίων”.

Ταυτόχρονα, 282 αστυνομικοί με 90 οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την ασφαλή διέλευση των κατοίκων από τις οδούς και την προστασία των κατοικιών.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί προληπτικά σε μέγιστη ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκκενώθηκε και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο “Μητέρα” και τα Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού”.

Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες, ενώ τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας, όπως σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ