Φωτιά στην Λέσβο: Ιερείς και αστυνομικοί στη μάχη με τον πύρινο εφιάλτη

Τον πύρινο εφιάλτη ζουν στη Λέσβο, με τα χωριά Βρίσα και Σταυρός να εκκενώνονται, τους κατοίκους να ζουν εφιαλτικές στιγμές και την κινητοποίηση πυροσβεστών και εθελοντών αλλά και ιερέων να είναι τεράστια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το stonisi.gr, η Αστυνομία στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση εν εξελίξει πυρκαγιάς, συνέδραμε με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην εκκένωση των οικισμών της Βρίσας και του Σταυρού στη Λέσβο.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, προέβησαν στην προληπτική απομάκρυνση 210 πολιτών από τους παραπάνω οικισμούς.

Την ίδια ώρα, δύο ιερείς, παραδείγματα προς μίμηση, δίνουν από χθες μάχη μαζί με τους εθελοντές και τους πυροσβέστες του νησιού μας, στη μεγάλη φωτιά των Βατερών.

Πρόκειται για τον παπά Στρατή Κακάμπουρα από την ενορία του Αμπελικού και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Άμπελος, και τον παπά Γιώργη από την Ενορία του Αφάλωνα ο οποίος είναι κάτοικος Παναγιούδας.

Ο παπά Γιώργης από την ενορία Αφάλωνα
Ο παπά Στρατής από την ενορία του Αμπελικού

Οι δυο ιερείς, αψηφώντας τους κινδύνους δίνουν από χθες μάχη με τις φλόγες φορώντας το μπουφάν του εθελοντή πυροσβέστη πάνω από τα ράσα τους. Για τον παπά Γιώργη, οι χωριανοί του αισθάνονται περήφανοι και αναφέρουν ότι η πράξη του αυτή τους κάνει όλους περήφανους και δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο κλήρος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο παπά Στρατής Κακάμπουρας είναι η ψυχή του Αμπελικού και ο λόγος που το χωριό παραμένει ενωμένο σαν μια γροθιά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθελοντικό Σωματείο «Άμπελος» είναι ενταγμένο στους καταλόγους της Πολιτικής Προστασίας εδώ και πολλά χρόνια ενώ διαθέτει δικά του πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα. Μάλιστα το ένα από τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη γιορτή Εθελοντισμού που γίνεται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ