Φωτιά στην Κορινθία: Τι λέει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής – ΒΙΝΤΕΟ

«Προχωράμε σε προληπτικές εκκενώσεις και δεν έχει κινδυνέψει καμία ζωή, defacto κατάσταση αυτό που λέω», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης στο Mega o αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για την πυρκαγιά που καίει στην Κορινθία και έχει «πνίξει» στον καπνό την Αττική.

«Θέλουμε να έχει ασφάλεια ο κόσμος, σ’ αυτό το θέμα είμαστε κάθετοι, θέλουμε να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή», είπε ακόμη ο κ. Κολοκούρης. «Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας άνισος αγώνας και τον λέω «αγώνα», διότι οι πυροσβέστες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με έναν άνεμο που μπορεί να είναι πάνω από 8 μποφόρ», είπε ο αρχηγός του Π.Σ.. «Αυτή τη στιγμή δεν απειλείται το Αλεποχώρι, είμαι στον οικισμό Παρασκευά και προσπαθούμε να προστατέψουμε κάποια σπίτια», επισήμανε ο κ. Κολοκούρης, ο οποίος εν συνεχεία δέχθηκε ερώτηση και για το πότε εκτιμάται ότι θα τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά.

«Πραγματικά, όπως είναι η έκταση και το ανάγλυφο, προσπαθούμε τμηματικά-τμηματικά προσπαθούμε να κλείσουμε την πυρκαγιά, να την οριοθετήσουμε και έτσι σιγά-σιγά να μπούμε μέσα για την “τελειώσουμε”. Αυτός είναι η τακτική μας», τόνισε. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ