Φωτιά στην Κέρκυρα: Φθάνουν Βούλγαροι πυροσβέστες για να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δύο ενεργά μέτωπα, σε δύσβατες περιοχές, δίνουν μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές στην Κέρκυρα. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά ,καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες ,το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί. Οι νεότεροι κάτοικοι είχαν μείνει στους οικισμούς και ήταν μεγάλη η βοήθεια που προσέφεραν στους πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά στην Β.Α Κέρκυρα ,δημιούργησε ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού σε όλο το νησί. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάθε ηλικίας και με ό,τι μέσον διαθέτει ο καθένας ,καταφθάνουν από χθες στα επίμαχα σημεία για να βοηθήσουν, ενώ σε όλα τα χωριά δημιουργούνται ομάδες πολιτών για να περιπολούν μέρα νύχτα στην περιοχή τους. Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Στην Κέρκυρα φτάνουν και 70 Βούλγαροι πυροσβέστες με 19 οχήματα. Στις 4 το πρωί αναχώρησαν από Θεσσαλονίκη και στις 10 έφθασαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να αναχωρήσουν για το νησί. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ που έστειλε αναγνώστης με τους πυροσβέστες από την Βουλγαρία στο πλοίο για Κέρκυρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ