Φωτιά στην Ηλεία: “Έχουμε περικυκλωθεί από τις φλόγες, όπως το 2007” – Συγκλονιστική μαρτυρία

Δραματικές είναι οι τελευταίες ώρες στην Κρέστενα Ηλείας, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (24/7). Στους κατοίκους ξυπνούν μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

“Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Δυστυχώς ο αέρας συνεχίζεται. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και θέλουμε βοήθεια άμεσα. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει για τραυματισμούς. Όμως σίγουρα έχουν καεί περιουσίες, δυστυχώς και κάποια ζώα. Σε 10 λεπτά έκανε η φωτιά αυτό που έγινε το 2007. Έκανε ένα άλμα χιλιομέτρων ατελείωτο και έκαψε από την μια περιοχή στην άλλη περιουσίες, δέντρα και σπίτια”, ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα, Αναστάσιος Καρνάρος, μιλώντας στο OPEN.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό, Γιάννη Αρτοποιό σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στη φωτιά της Ηλείας επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, λόγω ότι η φωτιά αυτή βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή ενεργοποιήθηκε από τις 17:10 το 112, όπου εστάλησαν μηνύματα για την αποφυγή μετακινήσεων στις περιοχές Κρέστενα, Φρύξα, Μακρίσια, Σκιλλουντία, ενώ έχουν γίνει εισηγήσεις για προληπτικές απομακρύνσεις λόγω του κινδύνου της πυρκαγιάς από Κρέστενα, Φρύξα, Σκιλλουντία, Γρύλο και Βρύνα.

Αντιπεριφερειάρχης δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1: Η φωτιά ξέφυγε από τα Κρέστενα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ