Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και οικισμοί του Αγίου Στεφάνου – Μήνυμα του 112

Εκκενώνονται το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, καθώς η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτα προς αυτές τις περιοχές. Οι κάτοικοι ενημερώνονται μέσω του 112 να κατευθυνθούν προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από την επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου.

Παράλληλα, μέσω του 112 εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου να απομακρυνθούν άμεσα και να κινηθούν προς Αθήνα μέσω της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Μιλώντας στον RealFm 97,8 και στους Γιάννη Μιχελάκη και Στεφανία Κασίμη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης εξήγησε γιατί εστάλη πρώτα μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου και Καπανδριτίου, ενώ ήδη γινόταν λόγος για εκκένωση. Όπως είπε “ο Αττικάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη της Αν. Αττικής τον κ. Αυγερινό τη σχετική υπογραφή για την εκκένωση Καπανδριτίου και Αγίου Στεφάνου. Αυτό βάσει της διαδικασίας, τίθεται στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για να δοθεί το μήνυμα από το 112. Το μήνυμα που εστάλη ώστε οι κάτοικοι να μείνουν μέσα και σε ετοιμότητα προφανώς προηγήθηκε”. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, “καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από το Πυροσβεστικό Σώμα και όλοι είμαστε κοντά τους, δίπλα τους. Εμείς ενισχύουμε τις προσπάθειες αυτές και με τα υδροφόρα και σκαπτικά μηχανήματα. Πρόκειται για μια μεγάλη νύχτα. Μια νύχτα που όλοι μας πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ