Φωτιά στην Άνδρο: “Ζητώ συγγνώμη, ίσως μίλησα παρορμητικά” λέει ο κοινοτάρχης

“Συγγνώμη” ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, στην Άνδρο, για τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στις 8 Μαρτίου, σχετικά με τους νέους δασικούς χάρτες και τις φωτιές.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Ανδρέας Τριδήμας ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων: “Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε «θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες»”. Η δήλωσή του αυτή, προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις, με φόντο και τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νησί τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο κ. Τριδήμας είπε πως “σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει τέτοια μεγάλη φωτιά από κανέναν κτηνοτρόφο ή ιδιοκτήτη γης… Να ζητήσω συγγνώμη γιατί στο συμβούλιο ίσως μίλησα παρορμητικά. Εγώ δε είπα ότι θα βάλω φωτιά στο νησί, ανέφερα απλά ένα παράδειγμα ότι αν έχω ένα χωράφι από τον παππού μου, θα πάω να βάλω φωτιά για να το καθαρίσω, φυσικά θα έχω κάνει ζώνη. Έφερα ένα παράδειγμα πώς μπορώ να αποδείξω ότι καλλιεργώ στο χωράφι και δεν είναι δασικό”.

Όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια, “μιλάω με κτηνοτρόφους και διάφορους ιδιοκτήτες γης στην Άνδρο. Το ποσοστό δάσους στις Κυκλάδες είναι πολύ λίγο. Έχει γίνει λάθος στους δασικούς χάρτες, με χορτολιβαδικκές εκτάσεις που της κατέταξαν ενέταξαν σε αυτούς”, συνέχισε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά που ξέσπασε στο νησί είπε πως “θα διερευνηθούν τα αίτια, αλλά κανείς δε βάζει τέτοια φωτιά, με 8 μποφόρ ούτε που σκέφτεσαι να καθαρίσεις κάτι. Εγώ διαμένω μακριά από το σημείο αυτό…” και εξέφρασε την εκτίμηση ότι “σίγουρα θα κληθώ να δώσω εξηγήσεις με βάση το βίντεο αυτό που έχουν. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επικοινωνία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ