Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση 9 οικισμών – Κοντά στο νοσοκομείο οι φλόγες

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με οικισμούς να εκκενώνονται συνεχώς. Το μεσημέρι της Τρίτης, εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών: Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα.

Η εντολή είναι να εκκενώσουν προς Κομοτηνή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μια νέα αναζωπύρωση έχει προκαλέσει νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική, με τις φλόγες να πλησιάζουν το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η μάχη δίνεται κυρίως στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης

Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK