Στη μανία της φωτιάς έχουν παραδοθεί σπίτια στο Νταού Πεντέλης, που ξέσπασε στον Βαρνάβα και καίει την Βορειοανατολική Αττική, από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08).
Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιές 4-5 σπίτια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιο από αυτά έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Η φωτιά καίει σε τρία μεγάλα μέτωπα, σε Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της. Δάση και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη, δεκάδες άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από τα σπίτια τους, ενώ έχουν εκκενωθεί τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ και της Πεντέλης, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Αυτή την ώρα, επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).
