Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι δραματικές στιγμές τριών εθελοντών πυροσβεστών μέσα στις φλόγες

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού τριών εθελοντών πυροσβεστών που περικυκλώνονται από τις ανεξέλεγκτες φλόγες στην Βαρυμπόμπη, καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε την Πέμπτη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι δραματικές στιγμές που οι “πύρινες γλώσσες” είχαν κυκλώσει το όχημά τους και εναγωνίως έψαχναν οδό και τρόπο διαφυγής. Οι διάλογοι που έχουν καταγαφεί, είναι συγκλονιστικοί. Οι τρεις εθελοντές πυροσβέστες μίλησαν στο ΟΡΕΝ για το πώς κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη κόλαση.

Ο Πέτρος, ο Στέφανος και ο Σταμάτης είναι μόνο 3 από τους πολλούς εθελοντές δασοπυροσβέστες που επιχείρησαν στα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αττική. Όλα όσα έζησαν μπορεί να φαντάζουν τρομακτικά, όμως, όπως οι ίδιοι λένε, εκείνη την ώρα δεν σκέφτονταν τίποτα παρά μόνο το πώς θα σβήσουν το μέτωπο.

«Η φωτιά κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας, ενώ προσπαθήσαμε να την ανακόψουμε. Σχεδόν μας εγκλώβισε», σημειώνουν. «Η ορατότητα ήταν μηδενική, οι φλόγες πολύ ψηλές. Τις ώρες εκείνες δεν σκέφτεσαι ούτε τα παιδιά, ούτε την οικογένειά σου, κάνεις απλά αυτό που πρέπει. Μέσα σου κυριαρχεί το συναίσθημα πως βοηθάς», τονίζουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ