Φωτιά στη Ρόδο: Αναζωπύρωση στην περιοχή Βάτι

Για 8η ημέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο.  Πριν από λίγο υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή Βάτι, με αποτέλεσμα να σημάνει νέος συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αποστολή: Μίλτος Σακελλάρης

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες η πυρκαγιά έχει φουντώσει ξανά, καίγοντας δασικές εκτάσεις με πυκνή βλάστηση. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη από το πρωί, καθώς η κατεύθυνση της φωτιάς ήταν προς το Βάτι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ και σήμερα το νησί βρίσκεται σε συναγερμό υψηλού κινδύνου. Στο μεταξύ υπήρξε διπλή εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες της καταστροφικής πυρκαγιάς αλλά και τα μέτρα που είχαν ληφθεί προληπτικά.

φωτιά Ρόδος Βάτι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ