Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται οι οικισμοί Μέλπεια και Διαβολίτσι – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκονται χωριά και στη Μεσσηνία. Πρόκειται για το Διαβολίτσι, αλλά Άνω και Κάτω Μέλπεια που απειλούνται από τις φλόγες και πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσής τους μέσω μηνύματος από το 112.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με το messinialive.gr, η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα το χωριό Καρνάσι έχοντας προκαλέσει ζημιές στις πρώτες κατοικίες, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό.

Στο σημείο υπήρξε αναζωπύρωση και αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα να σώσουν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, ο οποίος έχει εκκενωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης. Ο άνεμος, που έχει ενισχυθεί, είναι αντίπαλος των πυροσβεστών.

Στην περιοχή επιχειρούν σύμφωνα με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής από το βράδυ 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά, εκτός από τις κοινότητες Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια, έχουν εκκενωθεί άλλες έξι και συγκεκριμένα οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ