Φωτιά στη Λέσβο: Καίγονται σπίτια στα Βατερά – Νέες εικόνες

Στα πρώτα σπίτια των Βατερών έφτασε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί του Σαββάτου (23/7) στη Λέσβο.  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καεί δύο σπίτια, ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, είπε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης.

“Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την εκκένωση, έχουμε επιτάξει ΚΤΕΛ και έχουν κινητοποιηθεί όλα τα οχήματα του δήμου προκειμένου να απομακρυνθούν οι άνθρωποι με ασφάλεια” είπε, σημειώνοντας πως έχει αλλάξει η φορά του ανέμου και οι φλόγες κατευθύνονται προς τα σπίτια.

Ο κ. Βέρρος έκανε λόγο για δύο μέτωπα τα οποία φαίνεται να έχουν ενωθεί.  Η φωτιά έχει φτάσει μια ανάσα από την παραλία των Βατερών και η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να βεβαιωθούν πως έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι, καθώς αρκετοί έμειναν πίσω παρά το μήνυμα για εκκένωση της περιοχής προς Πολιχνίτο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην πυρκαγιά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 17 οχήματα επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά.    Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ