Φωτιά στη Λακωνία: Αναζωπυρώσεις στον Ταΰγετο – Σε κατάσταση συναγερμού πολλοί οικισμοί

Νέα αναζωπύρωση στο μεγάλο μέτωπο φωτιάς στον Ταΰγετο και την περιοχή της Μάνης βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης. Η πυρκαγιά, που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, απειλεί σημεία κοντά στα Κόκκινα Λουριά, το Σιδηρόκαστρο, τα Σκυφιάνικα και τον Πολυάραβο, με τους καπνούς να είναι ορατοί και από το χωριό Μέλισσα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για εκκένωση των οικισμών, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν φτάσει στην περιοχή προκειμένου να παραλάβουν ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, οι φλόγες καίνε σε δασική έκταση, σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία, όπου οι λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε έκτακτη προειδοποίηση κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή 6/8, που θέτει όλους τους δήμους της Λακωνίας σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5).

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Σπάρτης

Επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Σπάρτης και στις γύρω περιοχές εξαιτίας των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται σε Μάνη και Μεγαλόπολη, σε συνδυασμό με τον καύσωνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, ο καπνός και οι στάχτη που αιωρούνται στον αέρα της λακωνικής πρωτεύουσας, προέρχονται από το πύρινο μέτωπο της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία που ξέσπασε πριν από δυο ώρες

Πηγή πληροφοριών: lakonikos.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.