Φωτιά στη Φωκίδα: Καλύτερη η εικόνα στην Ιτέα – Στη μάχη και τα εναέρια μέσα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φωκίδα, με την εικόνα της φωτιάς στην Ιτέα να είναι καλύτερη. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το OPEN, η φωτιά πλέον έχει σπάσει σε μικρότερα μέτωπα και η κατάσταση στην Ιτέα είναι λίγο καλύτερη μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες. Τα κύρια μέτωπα είναι δύο. Το ένα προς Γαλαξίδι και το άλλο προς Δελφούς. Το θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει πλέον οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και πλέον υπάρχει άπνοια. Για τον λόγο αυτό η φωτιά τώρα καίει χωρίς ένταση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το κύριο βάρος έπεσε στις περιοχές της Αγίας Ευθυμίας, της Τριταίας, στο Σερνικάκι, στο Χρισσό και τον Ελαιώνα. Οι περιοχές αυτές είναι είχαν κρίσιμα μέτωπα χωρίς να κινδυνεύουν κατοικίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Ιτέα ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στην Άμφισσα φωτιά Ιτέα φωτιά Ιτέα

Φωτιά στην Φωκίδα: Εκκενώθηκε η βόρεια Ιτέα

Τη Δευτέρα δόθηκε εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της Ιτέας και του χωριού Σερνικάκι λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 στους κατοίκους.  Στο μήνυμα που εστάλη από το «112» αναφέρεται: «Αποφύγετε τη βόρεια περιοχή της #Ιτέας #Φωκίδας. Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη».

φωτιά 112

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ