Φωτιά στα Βίλια: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Πάνω από 20 χλμ. το μέτωπο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δεύτερη δύσκολη νύχτα στα Βίλια, με το μέτωπο της πυρκαγιάς να είναι μεγάλο. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη προκειμένου να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που καίει στο όρος Πατέρα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τόσες πυρκαγιές σε σύντομο χρονικό διάστημα και με άπνοια» δήλωσε στο MEGA ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό.

«Δυστυχώς το βράδυ είχαμε τεράστια μέτωπα που κατάπιναν τα δάση» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το στα Παλαιοκούνδουρα θέλει προσοχή. «Είναι μία φωτιά ανεξέλεγκτη, άρα πάλι περιμένουμε τα εναέρια μέσα να τη σβήσουν. Είναι δάση που δεν υπάρχει πρόσβαση καμία» υπογράμμισε.

Επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 130 οχήματα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής η φωτιά κινείται προς την πλευρά του Αγίου Σωτήρα και του Παλαιοχωρίου. “Οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί και η φωτιά δεν έχει φτάσει εκεί. Το βράδυ υπήρχε μία αναζωπύρωση μία φωτιά προς τα Βίλια. Είναι δάσος και μάλιστα πυκνό, με μεγάλο θερμικό φορτίο και είναι και αρκετά χιλιόμετρα το μέτωπο. Πάνω από 20 χιλιόμετρα. Το βράδυ απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες από το σημείο των Βιλίων, σε μία αναζωπύρωση που υπήρξε. Υπήρξε και μία πυρκαγιά στο Μελετάκι, όπου έκαψε την κατασκήνωση, η οποία δεν λειτουργούσε. Τώρα περιμένουμε τα πρώτα εναέρια μέσα. Το δάσος είναι πυκνό, πευκόφυτο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος άλλων οικισμών ή άλλη μορφή εκκένωσης. Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη, με πολλά εναέρια μέσα” είπε χαρακτηριστικά.

50 νέες πυρκαγιές σε 24 ώρες
Πενήντα νέες δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 19:00 της 16-08-2021 έως ώρα 19:00 της 17-08-2021, την ώρα που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια και ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά της Λαυρεωτικής.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.