Φωτιά στα Βίλια: Γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού

Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες εθελοντές και πυροσβέστες στα Βίλια και υπήρξε πολύ συζήτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού, ειδικά όταν η φωτιά έφθασε πολύ κοντά στον οικισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η ενημέρωση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι ότι η φωτιά θα οριοθετηθεί, και γι’ αυτό τον λόγο κρίθηκε ότι δε θα πρέπει να σταλεί μήνυμα για εκκένωση της περιοχής. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και με εναέρια μέσα και με επίγειες δυνάμεις ώστε να μην πλησιάσει άλλο η φωτιά. Αυτή την ώρα με το χωριό περικυκλωμένο από τις φλόγες είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί εκκένωση, αφού δεν πραγματοποιήθηκε νωρίτερα επομένως η μάχη γίνεται ώστε να αναχαιτιστεί η πυρκαγιά και γι’ αυτό τον λόγο δεν αποστέλλεται μήνυμα μέσω του 112.

Στο ρεπορτάζ, ταυτόχρονα, επισημαίνεται η διαφορετική επιχειρησιακή στρατηγική εν συγκρίσει μ’ αυτή στη φωτιά τόσο στη Βαρυμπόμπη όσο και στην Εύβοια, όπου η εντολή προληπτικής εκκένωσης πραγματοποιούταν πολύ νωρίτερα και με τις φλόγες πολύ πιο μακριά απ’ ότι βρίσκεται σήμερα από τον οικισμό των Βιλίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ