Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Καίει στη βόρεια πλευρά του Υμηττού

φωτιά Υμηττός Γλυκά Νερά

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Γλυκά Νερά Αττικής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Εκτροπές κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς στα Γλυκά Νερά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ λόγω της φωτιάς, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά, το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7).

Συγκεκριμένα, διενεργούνται εκτροπές της κυκλοφορίας:

1)Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά),

2)Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής),

3)Αγίου Ιωάννου και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά),

4)Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου),

5)Επί ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα).

Exit mobile version