Φωτιά στα Χανιά: Εκκενώνονται προληπτικά ξενοδοχεία στον Πλατανιά – Μηνύματα από το 112 – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Εκκενώνονται προληπτικά τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο σημείο, που βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Πλατανιάς, στα Χανιά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση και άρχισε να καίει καλαμιώνες, ωστόσο λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή έλαβε μεγάλες διαστάσεις, όπως φαίνεται και στα στιγμιότυπα που καταγράφει η ΕΡΤ Χανίων.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε δεξαμενές υγραερίου του ξενοδοχείου που εκκενώθηκε. Παράλληλα, και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, εκκενώνουν τους χώρους τους για προληπτικούς λόγους.

Μηνύματα από το 112

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής Πλατανιάς έλαβαν μήνυμα από το 112, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή #Πλατανιάς #Χανίων. Παραμείνετε σε ετοιμότητα».

Λίγη ώρα αργότερα, εστάλη νέο μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, στο οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στην πλατεία Πλατανιά Χανίων και δυτικά απομακρυνθείτε δυτικά προς Γεράνι μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Φώτο: parakratika.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ