Φωτιά: Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Πεντέλη

Το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς στην Πεντέλη είναι σε ύφεση, ενώ η Πυροσβεστική βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη πύρινο μέτωπο στην Αττική, αυτό στα Μέγαρα.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι σε ύφεση. Μικρές εστίες αντιμετωπίζονται σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

“Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν ισχυρές στο πεδίο και εξακολουθούν να επιχειρούν για να αποτρέψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων”, τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, επίσης, ότι επιχειρούν 19 εναέρια μέσα με στόχο την αντιμετώπιση σημειακών εστιών μέχρι τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς.

Από νωρίς το πρωί σήμερα, ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά τις βλάβες στο δίκτυό του, ενώ μέχρι στιγμής έχει διασφαλιστεί η δωρεάν φιλοξενία 26 πολιτών που έχουν πληγεί από την φωτιά στη Πεντέλη, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στα Μέγαρα, σημείωσε ότι εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Ζάχουλη, ενώ έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι και για αύριο Πέμπτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για: Αττική, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Σάμο, Χίο, Ικαρία. Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς (κατηγορία 3) υπάρχει, αύριο, σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ