Φωτιά σε τουριστικό πλοίο στον Πόρο – Δύο τραυματίες – ΦΩΤΟ

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ναυλωμένο τουριστικό επιβατηγό πλοίο «ΑΛΑΪΑ», με 13 επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο παλιό λιμάνι του Πόρου. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα δύο από τους επιβάτες του σκάφους – ένας 71χρονος και ένας 21χρονος – οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κ.Υ. Γαλατά και στη συνέχεια στο νοσοκομείου Άγρου, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πηγή φωτό: argolikeseidhseis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ