Φως στο Τούνελ: «Ξεθάβεται» η δολοφονία του επιχειρηματία Βασίλη Χούπη – «Τον δολοφόνησαν έξω από το στρατόπεδο»

Κοντά δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα της, η Αγγελική Χούπη επιστρέφει στον τόπο του μαρτυρίου του. Ο επιχειρηματίας στον χώρο της ναυτιλίας, βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του στην Ριτσώνα της Εύβοιας τον Ιούνιο του 2010.

«Το αυτοκίνητο ήταν για τέσσερις μέρες παρκαρισμένο. Η πρόσοψη του ήταν προς το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου, οπότε και τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν τον πατέρα μου που ήταν νεκρός στη θέση του οδηγού, σε ύπτια θέση. Προφανώς το σκηνικό αυτό είχε επιλεχθεί σκόπιμα και από τον δράστη, ώστε να μην κινήσει ούτε υποψίες για τον πατέρα μου, όταν ήρθε εδώ, αλλά να μην προκαλεί και το ενδιαφέρον των διερχομένων».

Μέχρι και σήμερα η οικογένειά του ψάχνει αθόρυβα και ζητά να επανεξεταστούν σημαντικά στοιχεία και να αποδειχτεί δικαστικά ποιος είναι ο δολοφόνος.

«Το αυτοκίνητό του θεάθηκε για πρώτη φορά από μάρτυρα που ήταν στο απέναντι εργοστάσιο και για ημέρες έβλεπε το αυτοκίνητό του σταθμευμένο, χωρίς να έχει μετακινηθεί».

O Βασίλης Χούπης βρέθηκε νεκρός έχοντας στο σώμα του τρεις σφαίρες, πυροβολημένος εξ επαφής. Δύο στο στήθος και μια στην κάτω γνάθο. Ο σταυρός που φορούσε αποσπάστηκε και βρέθηκε στην ιατροδικαστική εξέταση.

«Αρχικά, βρέθηκαν δύο αποδείξεις διοδίων, οι οποίες αποσαφήνισαν την πορεία που είχε ο πατέρας μου από το σπίτι του, ερχόμενος τελικά στον τόπο του εγκλήματός του. Φάνηκε η διέλευσή του από το Κορωπί και εν συνεχεία από τις Αφίδνες. Βρέθηκαν κάποια προσωπικά του αντικείμενα, μια κουβερτούλα που τον είχε σκεπάσει ο δολοφόνος για να μην φαίνεται και κάποια γυαλιά ηλίου, τα οποία μυστηριωδώς χάθηκαν μετά».

«Υπήρχε γενετικό υλικό που δεν αξιοποιήθηκε και ενδεχομένως τώρα να μπορούσε να γίνει μια πιο ενδελεχής έρευνα. Ενδεχομένως να υπήρξαν και παραλείψεις, να μην έγινε η εξέταση όπως έπρεπε. Το αυτοκίνητο έχει κατασχεθεί, είναι σε κάποιο δημόσιο χώρο, φυλάσσεται. Θα ζητήσουμε επανεξέταση των στοιχείων, με την προοπτική να αντλήσουμε και από εκεί κάθε δυνατό στοιχείο».

«Έβλεπα για μέρες το ακριβό τζιπ απέναντι από το στρατόπεδο»

O μάρτυρας που άνοιξε τον δρόμο για τον εντοπισμό του δολοφονημένου επιχειρηματία, είναι ο φύλακας του εργοστασίου απέναντι από το σημείο που βρέθηκε ο άτυχος Βασίλης Χούπης τον Ιούνιο του 2010.

«Όταν πήγα να πιάσω δουλεία είδα απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου και σε απόσταση περίπου 50 μ. ένα παρκαρισμένο πολυτελές τζιπ μαύρου χρώματος, μάρκας MERCEDES, δίπλα ακριβώς στο δρόμο, στο ρεύμα προς Χαλκίδα. Αυτό έγινε Πέμπτη. Το αυτοκίνητο το έβλεπα στο ίδιο σημείο και τις επόμενες ημέρες Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιου στρατιωτικού και είχε παρκάρει εκεί, γι’ αυτό δεν πήγα να ελέγξω», λέει χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ