Φως στο Τούνελ: «Μας είπαν ότι κάποιον φοβόταν» – Τι αποκαλύπτει φίλος του «ρεμπέτη της Αριστοτέλους» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε φίλος του Περικλή Τσιάπανου, γνωστός και ως «ρεμπέτης της Αριστοτέλους» από τη Θεσσαλονίκη, που αγνοείται από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τελευταία φορά τον είχε δει έναν μήνα πριν την εξαφάνισή του και έμαθε πως αγνοείται από ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Υπήρχε κάποιος που είδε το missing alert και πήρε τον φίλο μου κατευθείαν. Του λέει ‘ρε συ αυτόν τον είδα προχθές κάτω από την οικοδομή’. Μου είπε ‘εσένα σε έβαλε ο Βασιλείου να με ψάξεις;’. Αυτό το παιδί το κατέθεσε την ίδια μέρα στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ και τα ξαναείπε στην αστυνομία μετά από μήνες. Είμαι λίγο εκνευρισμένος γιατί έχει περάσει πολύς καιρός και δε γίνεται τίποτα από τη μεριά των Αρχών. Και ο άνθρωπος που τον είδε ήταν εκνευρισμένος που τον κάλεσε η αστυνομία μετά από τόσο καιρό και τον ρωτούσε στο τέλος προς τα πού έφυγε».

»Λες και θα τον βρουν μετά από καιρό στην κατεύθυνση που είχε. Εγώ μετά τις πληροφορίες του φίλου μας, πήρα το ποδήλατό μου και έψαξα στην Τούμπα, στην Παπάφη και ρωτούσα, έδειχνα τη φωτογραφία του Περικλή. Μπήκα και σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Παπαναστασίου, δεν βρήκα τίποτα», κατέληξε.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε και με άλλο φίλο του Περικλή Τσιάπανου από τη Θεσσαλονίκη, που αγνοείται από τον περασμένο Οκτώβριο, ο οποίος γνώριζε τα όσα περνούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και προσπαθούσε να τον ανεβάσει λίγο ψυχολογικά.

«Είχε οικονομικά προβλήματα. Αυτό με το μπουζούκι το έκανε καθημερινά στην Αριστοτέλους και στη Βενιζέλου. Γενικά ήταν πολύ κλειστός. Τον βοηθούσα κάποιες φορές που δεν είχε λεφτά για να πληρώνει το ενοίκιο ή του πήγαινα ένα πιάτο φαΐ. Στο προηγούμενο του σπίτι, στην Ιασωνίδου, δε θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό, χρωστούσε στον ιδιοκτήτη του κάποια χρήματα και αγχωνόταν. Αυτό που μου είχε πει, είναι ότι είχε έρθει ο ιδιοκτήτης μαζί με τον γιο του, είχε γίνει ένα σκηνικό, όχι κάτι άγριο δηλαδή να χτυπηθούν και τελικά τον βγάλανε από το σπίτι».

«Άμα τον έπαιρνες τηλέφωνο και το είχε κλειστό, συνήθως το φόρτιζε. Αλλά αν όχι την ίδια μέρα, μία με δύο μέρες μετά σε έπαιρνε πίσω. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Περικλής λογικά δεν εξαφανίστηκε την ημέρα που δηλώθηκε. Πρέπει να ήταν τέλη Σεπτέμβρη. Η μητέρα του τον κάλεσε στα γενέθλιά του το πρωί της 12ης Οκτωβρίου και το κινητό ήταν ανοιχτό. Το ίδιο απόγευμα που τον ξανακάλεσε, το κινητό ήταν κλειστό. Επίσης, μετά την εξαφάνιση πρέπει να τον είδε κάποιος στην Τούμπα και του είπε ο Περικλής ότι τον κυνηγάει κάποιος για να τον σκοτώσει».

«Για το αν είχε δανειστεί χρήματα από κάπου, δεν το γνωρίζω. Αλλά και πάλι πόσα να είχε δανειστεί; 500; 1.000; Να τον εξαφανίσουν για αυτά τα χρήματα; Δεν το πιστεύω», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ