Ο Γιώργος Γραμματίδης στην ελληνική λίστα Forbes “30 under 30″

Στις 30 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η ελληνική λίστα FORBES 30 UNDER 30, η οποία περιλαμβάνει τους 30 πιο επιτυχημένους νέους κάτω των 30 ετών. Ένας εξ αυτών, ο Γιώργος Γραμματίδης, ο οποίος, λέγεται πως βάζει τέλος στα «ματωμένα» διαμάντια, με την διάθεση των ηθικών, Lab Grown διαμαντιών.

«Μπορούμε να απολαμβάνουμε την πολυτέλεια, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάζουμε το μέλλον των επόμενων γενεών» αναφέρει ο ίδιος.

Μετά την επιστροφή του από την Αμερική και την πολύτιμη εργασιακή του εμπειρία στο Global Federation of Competitiveness Councils, επέστρεψε στην Ελλάδα, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του, μια νέα, πρωτοπόρα ιδέα, ένα concept που λίγοι γνώριζαν στην Ευρώπη. Τα Lab Grown διαμάντια είναι η επιτομή της ανθρώπινης διανόησης, δημιουργημένα από τον άνθρωπο, αδιαχώριστα από τα παραδοσιακά ακόμα και στην μοριακή τους δομή.

«Τα διαμάντια εξόρυξης έχουν πολλές φορές συνδεθεί με παράνομη παιδική εργασία, δουλεία, δολοφονίες, χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και την καταστροφή των οικοσυστημάτων των περιοχών εξόρυξης. Όταν έμαθα πως υπάρχουν, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, 100% πραγματικά διαμάντια, αναγνωρισμένα από όλα, ανεξαιρέτως, τα Ινστιτούτα κατηγοριοποίησης πολύτιμων λίθων διεθνώς (GIA, IGI κ.α.), τα οποία δεν προκαλούν καμία από τις αρνητικές συνέπειες των παραδοσιακών διαμαντιών, αποφάσισα ότι έπρεπε να τα φέρουμε στην ελληνική αγορά.»

Έτσι, γεννήθηκε η GRIAMOND, μια εταιρία που σχεδιάστηκε εξ αρχής με πυξίδα την ηθική και την βιώσιμη πολυτέλεια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην χονδρική πώληση των Lab Grown διαμαντιών και στην κατασκευή και λιανική πώληση κοσμημάτων κατασκευασμένων από ηθικά διαμάντια και ανακυκλωμένα πολύτιμα μέταλλα. Η εταιρεία δημιούργησε ένα εντυπωσιακό Book με τους πρωτοχορευτές της Λυρικής Σκηνής ως Brand Ambassadors, το οποίο εξηγεί τα πάντα σχετικά με τα διαμάντια της, συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις των διευθυντών του Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του ΕΚΠΑ και του ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

«Προσπαθούμε ενεργά να κρατούμε χαμηλό το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρίας, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του United Nations Environmental Program, συμμετέχουμε σε δράσεις αναδάσωσης με το Αμερικανικό One Tree Planted, στηρίζουμε τα αδέσποτα ζώα που μας έχουν ανάγκη σε συνεργασία με το Save a Greek Stray κ.α.»

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ