Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου – “Κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τους υπεύθυνους”

της Άννας Κανδύλη

Για πρώτη φορά κατέθεσε στον ανακριτή ο οποίος έρευνα τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η Βάρβαρα Φύτρου που κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 έχασε τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά. Η κατάθεση έρχεται λίγα 24ωρα μετά το νέο αίτημα του ανακριτή προς την εισαγγελία να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για στελέχη της πυροσβεστικής και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η Βαρβάρα Φύτρου μετά την κατάθεσή της δήλωσε: «Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Αν. Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιων οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Τους συγκεκριμένους κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει.».

Όσον αφορά στο τι κατέθεσε η κ. Φύτρου απάντησε: «Όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από τον σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν.»

Σε ερώτηση για το πως θα δικαιωθεί σημείωσε ότι: «Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση.».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε: «Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου. Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου. Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον καλούμε με την αίτηση μας την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας γιατί στο κάτω κάτω η εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια Τάκη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Την έκανε εξαιρετικά ο κ. Ανακριτής και τους λέει ξέρετε δεν είναι πλημμελήματα είναι κακουργήματα πάρτε τα και λένε όχι. Γι αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει. Εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ