Folli Follie: «Την περίμενα αυτή την ημέρα, το τεκμήριο της αθωότητας έχει γίνει κουρέλι» – Τι είπε στην απολογία του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Με τον ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας.

Της Άννας Κανδύλη 

«Αυτή την ημέρα την περίμενα πως και πως. Φοβόμουν μήπως όταν φτάσει η ώρα δεν έχω τη συνείδησή μου. Επί 5 χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του τύπου μου επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μην βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητας έχει γίνει κουρέλι. Σήμερα έχω έρθει να πω την αλήθεια γι’ αυτό που δημιούργησα. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά», είπε ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος για πέντε κακουργηματικές πράξεις.

Ο ιδρυτής της Folli περίγραψε στη συνέχεια πώς ξεκίνησε η εταιρεία το 1986 και την επιτυχή εξέλιξή της, καθώς έφτασε στα μέσα της δεκαετίας του 1990
να έχει 65 καταστήματα στην Ελλάδα και 10 στο εξωτερικό. Αναφερόμενος στην εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε πως «μπήκαμε με το σπαθί μας… Είχαμε κάνει εταιρεία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονταν εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρείας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά».

Για την ανάπτυξη του Ομίλου στο εξωτερικό και το πώς επελέγη το Χονγκ Κονγκ είπε ότι εκεί άνοιξε το 1998 το πρώτο γραφείο καθώς «ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Folli… Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως».

Η απολογία του θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ