Φωκίδα: Η μεγάλη φωτιά κινείται απειλητικά προς την Ιτέα – Μήνυμα μέσω του “112”

Μήνυμα μέσω του “112” εστάλη για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Φωκίδα. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Στο μήνυμα που εστάλη από το “112” αναφέρεται: “Αποφύγετε τη βόρεια περιοχή της #Ιτέας #Φωκίδας. Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη”.

φωτιά 112

Ένα από τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, η φωτιά έχει δημιουργήσει πολλά πύρινα μέτωπα.

Ήδη αυτή την ώρα οι φλόγες κινούνται απειλητικά και προς επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και προς ποιμνιοστάσια. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα φράγμα για να μην επιτρέψουν στη φωτιά να προχωρήσει.

Προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από το Σερνικάκι

Πριν από λίγα λεπτά η Πολιτική Προστασία ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών πού βρίσκονται στην βόρεια πλευρά της Ιτέας για να είναι σε ετοιμότητα όταν δοθούν εντολές για να εγκαταλείψουν την περιοχή. Αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο χωριό Σερνικάκι, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Σερνικάκι, Ιτέα και Χρισσό.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής “έπειτα από επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι κάτοικοι της Βόρειας πλευράς της Ιτέας, να είναι σε ετοιμότητα λόγω εγγύτητας της πυρκαγιάς” ο ίδιος ο Δήμαρχος σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook διευκρινίζει ότι “αυτή η ενημέρωση δεν αποτελεί εντολή εκκένωσης”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ