Φοιτητής ΑμεΑ που ξυλοκοπήθηκε: Στην ΑΣΟΕΕ επικρατεί ομερτά

Ομερτά, αλλά και ομηρία από μια ομάδα που ασκεί βία, κατήγγειλε στην ΑΣΟΕΕ ο φοιτητής, και πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Κυστική Ίνωση που ξυλοκοπήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι απέστειλε στον πρύτανη του πανεπιστημίου Μανώλη Γιακουμάκη email για τον ξυλοδαρμό, στο οποίο ο κ. Γιακουμάκης απάντησε αμέσως, ζητώντας του συγγνώμη.

Ωστόσο, όταν ο φοιτητής ρώτησε τον πρύτανη «αν επιτρέπεται να ξαναπάμε στην ΑΣΟΕΕ» εκείνος δεν απάντησε ποτέ.

«Δεν θεωρώ ότι σε ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι δυνατόν να μας βγάζουν σηκωτούς. Επικρατεί ομερτά κρυφού σχολειού στην ΑΣΟΕΕ, στην πρυτανεία αποδέχονται ότι μια ομάδα είναι κυρίαρχη, ακύρωσαν τις επόμενες εκδηλώσεις της παγκόσμιας Μ.Κ.Ο. AIESEC, επομένως έχουν παραδώσει το πανεπιστήμιο σε ομάδα που ασκεί βία και επιβάλλει την ιδεολογία της… Αποδέχονται την ομηρία», κατήγγειλεο φοιτητής.

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης είπε ότι είχε πάει στην ΑΣΟΕΕ καλεσμένος της AIESEC για να μιλήσει για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με Κυστική Ίνωση.

«Είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια πριν μπω, μέσα είδα ένα παιδί που είχε ανοιχτή τη μύτη του είχαν χτυπηθεί δυο φοιτητές, η μια φοιτήτρια. Είδα ότι είχε ηρεμήσει η κατάσταση και μπήκα, πήρα το φυλλάδιο κατά της εκδήλωσης, το κοίταξα και το πέταξα και αυτό που το μοίραζαν θεώρησαν ότι ήταν προσβλητικό αυτό που έκανα. Με κόλλησαν στον τοίχο, έχω αναπνευστική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου και δεν μπορούσα να μιλήσω» είπε.

«Στην αρχή ήταν δέκα άτομα, οι υπόλοιποι μαζεύτηκαν μετά, δεν μπορούσα να απαντήσω», πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.