Φώφη Γεννηματά: Πέθανε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε χτυπημένη από τον καρκίνο, λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου. Τραγική ειρωνεία, καθώς η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν 43 ετών όταν διαγνώστηκε και εκείνη με καρκίνο του μαστού.  Ήταν Ιούνιος του 2008. Μόλις οι τακτικές εξετάσεις που έκανε λόγω κληρονομικού ιστορικού έδειξαν καρκίνο στον δεξιό μαστό, υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Στη διάρκεια του αγώνα της κατά του καρκίνου, η Φώφη Γεννηματά δημοσιοποίησε το πρόβλημα υγείας της τονίζοντας ότι “πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας γι΄ αυτά τα πράγματα. Η σιωπή δεν ωφελεί σε τίποτα”.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” το βράδυ της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου, καθώς παρουσίασε συμπτώματα “ατελούς ειλεού”. Το πρόβλημα υγείας της είχε επιδεινωθεί και ήταν απαραίτητη η νοσηλεία της. Έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο δύο εβδομάδες μετά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ