Φλώρινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά 149 φιαλών που περιείχαν φρέον

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Φλώρινας. Πρόκειται για έναν 28χρονο αλλοδαπό κι έναν 51χρονο ημεδαπό. Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής λόγω παράβασης της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων, εντοπίστηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό τον 28χρονο. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 149 φιάλες που περιείχαν ψυκτικό υγρό (φρέον) με βάρος άνω των 1,5 τόνου. Ο 28χρονος είχε παραλάβει αυτές τις φιάλες από μη φυλασσόμενη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, χωρίς την απαραίτητη τελωνειακή διαδικασία και δασμολόγηση.

Επιπλέον, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 51χρονο. Αυτό το αυτοκίνητο προπορευόταν του φορτηγού οχήματος που μετέφερε τις φιάλες και λειτουργούσε ως προπομπός, βοηθώντας στη μεταφορά τους και ενημερώνοντας τον 28χρονο για ενδεχόμενα αστυνομικά έλεγχα.

Συνολικά, κατασχέθηκαν οι φιάλες φρέον, τα δύο οχήματα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα ποσό χρημάτων ύψους 2.950 ευρώ. Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες εις βάρος τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ