Φίνος Φιλμ: Το ξεκαρδιστικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών—«Λίγο ιώδιο παιδάκι μου»

Με ένα απολαυστικό βίντεο στα social media η Φίνος Φιλμ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

«Στον ελληνικό κινηματογράφο, οι «πρώτες βοήθειες» δήλωναν συχνά το “παρών”, παρέχονταν απλόχερα και ενίσχυαν το σασπένς.
Η Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε το 2000 από τον Ερυθρό Σταυρό και λαμβάνει χώρα το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτέμβρη, με στόχο να τονισθεί η σπουδαιότητά τους ακόμα και στην καθημερινότητα, όταν η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει μια ζωή.
Βλέπουμε «επείγουσες» σκηνές από τις ταινίες «Το Δόλωμα», «Ο Ατσίδας», «Η Στεφανία», «Υπάρχει και Φιλότιμο», «Χαρούμενο Ξεκίνημα», «Ένα Τανκς στο Κρεβάτι μου», «Διακοπές στο Βιετνάμ», «Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα», «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας» και «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», αναφέρει η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ στα social media.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε το 2000, με πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για να τονιστεί η σημασία των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή. Γιορτάζεται το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου.

Η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες σύγχρονες απειλές, όπως τα τεχνολογικά ατυχήματα, την αύξηση των τροχαίων, εργατικών ατυχημάτων, καρδιακών επεισοδίων καθώς και ατυχήματα που προκύπτουν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ