Φεύγουν με σύνταξη πάνω από 5.200 εκπαιδευτικοί

Με ένα νέο κύμα χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων έρχεται αντιμέτωπη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς, όπως έγινε γνωστό, οι αιτήσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τις 5.200.

Η προθεσμία υποβολής έληξε στις 30 Απριλίου και σύμφωνα με τα στοιχεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 1.543 και στη Δευτεροβάθμια τις 3.695. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μάλιστα, ο αριθμός των καθηγητών που αναμένεται μα συνταξιοδοτηθούν είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 13%.

Όπως αναφέρει ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νεκτάριος Κορδής, οι αιτήσεις παραιτήσεων μόνιμου εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υποβάλλονται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρούνται ότι έχουν γίνει αποδεκτές και λύονται αυτοδίκαια οι υπαλληλικές σχέσεις με το τέλος του διδακτικού έτους. Ανάκληση της αίτησης μπορεί να υποβληθεί μέσα σε έναν μήνα από την αρχική αίτηση και μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Εργασίας: Θα αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα στο ΕΤΕΑ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.