Φάρμακα: «Συνταγογράφηση για όσα είναι σε έλλειψη» λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

Ελλείψεις σε αντιβηχικά, αντιβιοτικά για παιδιά και σιρόπια παρακεταμόλης παρατηρείται στην ελληνική αγορά φαρμάκων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων κ. Ειρήνη Μαρκάκη.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Μόνο με ιατρική συνταγή φάρμακα και εμβόλια

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η κ.Μαρκάκη εξήγησε πως πρόκειται για πρόβλημα ευρωπαϊκό το οποίο οφείλεται στην παραγωγό χώρα Ινδία. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως «τα φάρμακα πρέπει να είναι διατιμημένα, γιατί θα τα παίρνει όποιος μπορεί κι όποιος δεν μπορεί δεν θα μπορεί να το πάρει. Το φάρμακο είναι ένα αγαθό που πρέπει όλοι να απολαμβάνουν».

Σχετικά με τις φαρμακαποθήκες που έκλεισαν οι Αρχές, η κ. Μαρκάκη σχολίασε πως, «συμφωνούμε απόλυτα, έκανε πολύ καλά και τις έκλεισε. Έχουμε ζητήσει να αυστηροποιηθούν οι όροι των φαρμακαποθηκών, διότι έχουν παρεισφρήσει απατεώνες, που συλλέγουν φάρμακα από φαρμακεία και τα εξάγουν».

Ξανθός για ελλείψεις στα φάρμακα: «Τραγικά ανεπαρκή τα αντανακλαστικά του υπουργείου Υγείας »

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων, τάχθηκε υπέρ να ισχύσει για τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη, τονίζοντας πως έτσι θα υπάρχει απόδειξη ότι το πήρε κάποιος ασθενής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ