Έξω από τη Βουλή οι καλλιτέχνες: Διαμαρτύρονται με πανό και συνθήματα – Προειδοποιούν με νέα απεργία

Έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί καλλιτέχνες διαμαρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, στην υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών τους.

Χθες, Τετάρτη και σήμερα, Πέμπτη δεκάδες θέατρα έμειναν κλειστά ενώ πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα όπως «Η Τέχνη είναι επιστήμη» και «Έγκλημα κατά της Τέχνης. Κάτω, δεν θα περάσει».

διαμαρτυρία καλλιτεχνών

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν επίσης σπουδαστές σχολών υποκριτικής, το Σωματείο Ελλήνων σκηνοθετών, μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Δημοσίων Μουσείων.

Οι καλλιτέχνες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και υποστηρίζουν ότι θα προχωρήσουν σε νέα απεργία στις 8 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση που έχουν εκδώσει, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στο άγονο περιβάλλον που διαμορφώνει η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας.

διαμαρτυρία καλλιτεχνών

Ήδη γνωρίζουμε πως 50 θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα (και άρα σχεδόν διπλάσιες στον αριθμό παραστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτά) συμμετέχουν στην απεργία, ενώ στον οπτικοακουστικό τομέα 15 σήριαλ θα σταματήσουν τα γυρίσματα για δύο μέρες.

διαμαρτυρία καλλιτεχνών

Στην απεργία συμμετέχουν από χθες και όλοι οι καθηγητές των δραματικών σχολών μετά τη συμμετοχή που ανακοίνωσε χτες το Σωματείο Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ