Εξηντάχρονος έκλεβε δίκυκλα

Εξηντάχρονος έκλεβε δίκυκλα

Εξηντάχρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Βύρωνα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Βύρωνα, ως μέλος οργανωμένης σπείρας που έκλεβε δίκυκλα, παραποιούσε τα στοιχεία τους και τα μεταπωλούσε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας έκλεβαν δίκυκλα, τα οποία μετέφεραν σε δύο χώρους (ισόγειο και ημιυπόγειο) στον Βύρωνα. Εκεί, άλλα μέλη της σπείρας, με ειδικά εργαλεία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων των μοτοσικλετών.

 

Ο εξηντάχρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, φρόντιζε να ταυτίζονται οι παραποιημένοι αριθμοί με αυτούς των αδειών κυκλοφορίας που είχαν στην κατοχή τους, ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα «νομιμοφανή» έγγραφα για την πώληση των δικύκλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δύο χώρους που διατηρούσε ο συλληφθείς στον Βύρωνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες, εκ των οποίων στις δύο είχε αποξαστεί ο αριθμός πλαισίου και κινητήρα, 13 κινητήρες δικύκλων μοτοσικλετών, εκ των οποίων στους έξι είχε αποξαστεί ο αριθμός, πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων (σκελετοί, αναρτήσεις, σέλες, εξατμίσεις, ρόδες, δισκόφρενα, κ.α.) και αυτοσχέδιες πινακίδες κυκλοφορίας, 112 μεταλλικές μήτρες εκτύπωσης αριθμών και γραμμάτων για την παραποίηση αριθμών πλαισίου και κινητήρων, πλήθος εγγράφων που αφορούσαν αγοραπωλησίες δικύκλων και άδειες κυκλοφορίας και εργαλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ