Έξι ληστείες σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι είχε διαπράξει ο 33χρονος – Η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. και η καταδίωξη

Έξι ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου φέρεται να είχε διαπράξει ο 33χρονος, που συνελήφθη έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη, χθες το απόγευμα.

Όπως αποκάλυψε χθες το enikos.gr, το τελευταίο “χτύπημα” του δράστη ήταν σε σούπερ μάρκετ Γαλαξίας στο Περιστέρι, το απόγευμα της Τρίτης. Οι υπάλληλοι πρόλαβαν να ενημερώσουν τις αστυνομικές Αρχές και ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή κατάφερε να εντοπίσει, να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τον 33χρονο ληστή, στο άλσος του Περιστερίου.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει ότι είχε συσταθεί ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη των ένοπλων ληστειών στα σούπερ μάρκετ του Περιστερίου. Όπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα, ο δράστης έχει διαπράξει έξι τέτοιες ληστείες, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα και στο παρελθόν, ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν στάθηκε αρκετό ώστε να σταματήσει την παράνομη δράση του.

Η κινηματογραφική καταδίωξη

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, ένας άνδρας που εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας έπειτα από καταδίωξη που διήρκησε αρκετή ώρα από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Όλα συνέβησαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης στον Αγ.Ιερόθεο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, o ληστής κρατώντας πιστόλι μπήκε στο σούπερ μάρκετ Γαλαξίας. Οι υπάλληλοι πρόλαβαν όμως και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί αρκετές ληστείες στο Περιστέρι, έσπευσε στο κατάστημα. Ο ληστής που κατάλαβε ότι κινδύνευε να συλληφθεί εξαφανίστηκε. Η καταδίωξη, που ξεκίνησε από το σούπερ μάρκετ, εξελίχθηκε για αρκετή ώρα και μάλιστα ο δράστης πέρασε μέσα από το parking του εμβολιασμού κέντρου για να διαφύγει.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν στο άλσος Περιστερίου και τον συνέλαβαν, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Έλληνας δράστης ομολόγησε κι άλλες ληστείες που έχει διαπράξει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του ληστή

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 14-12-2021 στο Περιστέρι, 33χρονος ημεδαπός, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διότι λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή.
Ειδικότερα, από τον μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας για την αναζήτηση, εντοπισμό και σύλληψη του δράστη ένοπλων ληστειών, που είχαν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο αναζητούμενος ληστής κατά τις απογευματινές ώρες εισέρχονταν σε σούπερ μάρκετ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαντήλι και με την απειλή πιστολιού, εξανάγκαζε τους υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα του ταμείου.

Από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού και ανάλυση δεδομένων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ανωτέρω δράστη και τελικά συνελήφθη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν -6- περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ