Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – Συμμετείχαν συστηματικά σε επεισόδια

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν αδικήματα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, έκαναν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια πέντε μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 22 και 29 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 31 ετών.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων 19 ατόμων μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 11 υποθέσεις και ειδικότερα:

  • Στις 15-6-2015 προκάλεσαν τον εμπρησμό, ενός βαν Τηλεοπτικού Σταθμού,  που ήταν σταθμευμένο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, έξω από τα Γραφεία πολιτικού κόμματος.
  •  Στις 15-11-2015, με τη χρήση σιδερένιων λοστών, καδρονιών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων επιτέθηκαν εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, έξω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 7 ατόμων.
  • Στις 21-11-2015, συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα «Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός», που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του.
  • Στις 3-12-2015, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη πορείας που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της  πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
  • Στις 5-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, με ρίψη βομβών μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Επιπλέον προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε παρακείμενα σταθμευμένο όχημα.
  • Στις 6-12-2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στα Εξάρχεια.
  • Στις 4-12-2015 συμμετείχαν σε συμπλοκή με πέντε άτομα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.
  • Στις 3-1-2016, 10-1-2016, 17-1-2016 διέπραξαν ληστείες σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ίλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγού ταξί στο Περιστέρι, αντίστοιχα.
  • Στις 19-12-2015 μετά τη λήξη αγώνα μπάσκετ στο Περιστέρι επιτέθηκαν σε ένα άτομο το οποίο τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιείτο συστηματικά στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, δεκαεννέα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά, δύο αεροβόλα όπλα, ένα ομοίωμα πιστολιού, τρίαφυσίγγια,  μία πτυσσόμενη ράβδος καθώς και κουκούλες τύπου «full face».

Σε βάρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.  

Διαβάστε επίσης:

Φόρτωσε το ιχ του με 200 κιλά χασίς και βγήκε στο δρόμο να οδηγήσει – ΦΩΤΟ

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει στην διαχείριση των προσφυγικών ροών

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ