Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε ζώα

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε ζώα

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας, σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ζωοκλοπές και κλοπές.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις ζωοκλοπών και δύο περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Τριφυλίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στην Καλαμάτα ένας 55χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της νομοθεσίας περί ζωοκλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο συνεργούς τους, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Ασφάλειας Καλαμάτας και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από εξαμήνου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ζωοκλοπών και κλοπών.

Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Τριφυλίας, δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών οικόσιτων ζώων, καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες, όπου είχαν αφαιρέσει γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα και αντικείμενα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει οικόσιτα ζώα, εργαλεία, μηχανήματα και αντικείμενα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Μέρος των οικόσιτων ζώων που είχαν αφαιρέσει, καθώς και των εργαλείων και των μηχανημάτων, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ