Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Ηράκλειο

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Ηράκλειο

Μία 82χρονη γυναίκα έπεσε θύμα εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, αφού πρώτα συστήθηκαν ως φίλοι του γιου της.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 82χρονη είναι κάτοικος Ηρακλείου και είναι το νέο θύμα της συμμορίας που συνεχίζει να δρα ανενόχλητη και να εξαπατά ηλικιωμένους, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν τις μοναδικές τους οικονομίες.

Στην ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίστηκε ένα ζευγάρι, που συστήθηκαν ως φίλοι του γιου της, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό. Την έπεισαν ότι το παιδί της έχει κάποιες εκκρεμότητες με την εφορία, τις οποίες θα πρέπει να τακτοποιήσει άμεσα, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα. Το ύψος των οφειλών του ήταν 7.600 ευρώ.

Η 82χρονη «τσίμπησε» στο δόλωμα των απατεώνων, οι οποίοι για μία ακόμα φορά αποδείχτηκαν καλά πληροφορημένοι. Ντύθηκε, πήρε το τραπεζικό βιβλιάριο, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τους και πήγε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη των χρημάτων. Οι δράστες επέστρεψαν την ηλικιωμένη στο σπίτι της και εξαφανίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους και τα χρήματα.

Η δράση της συμμορίας έχει αρχίσει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις αφού πλέον τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων ολοένα και πληθαίνουν. Αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που πριν από λίγες εβδομάδες είχαν εξαπατήσει άλλες δύο γυναίκες στο Ηράκλειο.

Τα μέλη της σπείρας καταζητούνται για ανάλογα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην Αθήνα, στην Βέροια και σε άλλες περιοχές και μάλιστα με εισαγγελική διάταξη, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ