Εξαδάκτυλος στον Realfm 97,8: Υπάρχουν παράπονα αλλά είναι η ώρα για όλους να πάμε στη μάχη

“Φοβούμαι ότι είμαστε μάλλον στην ανηφόρα του τρίτου κύματος, δεν έχουμε φτάσει στην κορυφή και μακάρι να φτάσουμε γρήγορα σε μια κορυφή που δεν είναι υψηλή, το εύχομαι με όλη μου την καρδιά διότι οι προβλέψεις σε αυτή τη φάση έχουν διαψευστεί εξαιτίας της ταχύτητας του μεταλλαγμένου στελέχους, το οποίο πλέον είναι αυτό από το οποίο αρρωσταίνουν οι συνάνθρωποί μας” δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, όπως και όλα τα συστήματα υγείας που αντιμετώπισαν μια απειλή, δοκιμάζεται, θα συνεχίσει να δοκιμάζεται. Οι γιατροί θα ανταποκριθούμε απολύτως στο σάλπισμα. Υπήρχαν λόγοι που δεν υπήρξε η προσέλευση μέχρι στιγμής, λόγοι που είχαν να κάνουν με αντικειμενικές δυσκολίες και με λάθος κινήσεις, αλλά αυτά θα πρέπει τώρα να τα ξεχάσουμε όλοι και χωρίς δεύτερες σκέψεις να ανταποκριθούμε επ’ ωφελεία των ασθενών και των πολιτών αυτής της χώρας” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν εκκρεμεί αίτημα προσλήψεων γιατρών σε θέση επιμελητών απάντησε ότι “θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι άλλα, αλλά αυτή την ώρα δεν πρέπει να το κάνουμε. Τώρα είναι η ώρα που βαράει η σάλπιγγα. Όταν βαράει η σάλπιγγα και να μιλάει κανείς, η σάλπιγγα ακούγεται. Έχουμε και εμείς παράπονα, έχουμε υποστεί και προσβολές πολύ πρόσφατα, αλλά αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι ο συνάνθρωπος μας χρειάζεται” σημείωσε. “Αν είχαμε διαφορετικούς χειρισμούς, διαφορετική προετοιμασία, είχαν αρθεί οι αντικειμενικές δυσκολίες, γιατί ξέρετε όλο αυτό το διάστημα παρουσιάζεται ότι υπάρχει άρνηση να προσέλθουν με την έννοια ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε διακοπές. Δεν έχει γίνει εμφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην κοινωνία και περιθάλπουν ανθρώπους εκτός νοσοκομείων” περιέγραψε.

“Είναι η ώρα για όλους να πάμε στη μάχη” κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ