Εξαδάκτυλος στον Realfm 97,8: Δεν ξέρω αν το τέλος της πανδημίας θα είναι η Όμικρον – Τι είπε για τους θανάτους

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)  και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “είναι μεγάλος ο προβληματισμός και χρειάζεται μια καλή ακτινογραφία της κατάστασης, να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που χάνουν την μάχη καθημερινά. Οι άνθρωποι αυτοί είναι 9 στους 10 ανεμβολίαστοι. Πάνω από 95% είναι άνω των 55 – 60 ετών. Από όσους χάνουν τη μάχη και είναι εμβολιασμένοι είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, άνω των 75-80 ετών με πολλαπλές νοσηρότητες, και είτε έχουν κάνει μόνο τις 2 δόσεις, είτε ελάχιστοι από αυτούς άνω των 80 ετών έχουν κάνει και την τρίτη δόση αλλά έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας”.

“Ασφαλώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, όπως ότι στα νοσοκομεία έχουμε πολλά ανθεκτικά μικρόβια, έχει να κάνει με την κόπωση του προσωπικού, με τις δυνατότητες του συστήματος” πρόσθεσε.

“Η Όμικρον επικρατεί, δυστυχώς δεν έχει εκτοπίσει εντελώς την Δέλτα. Αν είχε εκτοπίσει πλήρως την Δέλτα, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των απωλειών από Δέλτα προέρχεται, θα ήμασταν σε μια διαφορετική εικόνα. Δεν ξέρω αν το τέλος της πανδημίας θα είναι η Όμικρον, γιατί ο ιός είναι απρόβλεπτος ως προς την συμπεριφορά του” σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ