Εξαδάκτυλος για τη δήλωση Κικίλια: Ελπίζω να μην χρειαστεί να υλοποιηθεί η επιστράτευση

«Ελπίζω να μην χρειαστεί να υλοποιηθούν», ήταν η πρώτη αντίδραση του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου στη δήλωση του Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση της Τετάρτης πως «αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες γιατροί θα εισηγηθώ την επίταξή τους» αναφερόμενος σε πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς,

«Δεν έχω περισσότερα στοιχεία αυτή τη στιγμή για να πω κάτι περισσότερο», δήλωσε ακόμη ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος σε ερώτηση για το τι εννοεί με τη δήλωσή του “ελπίζω να μην υλοποιηθούν” απάντησε: «Ελπίζω να μην φθάσουμε στην επιστράτευση γιατί αυτό δεν θα ήταν καλό». Όσο για το αν ελπίζει να ανταποκριθούν οι συνάδελφοί του στο προσκλητήριο Κικίλια να συνδράμουν στη δύσκολη μάχη με την πανδημία, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε: «Υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία σ’ αυτές τις ειδικότητες. Πρώτον δεν είναι άπειροι στον αριθμό και δεύτερον όλοι οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή προσφέρουν».

«Δεν είναι μόνο οι ασθενείς που βρίσκονται εντός του Συστήματος Υγείας και νοσηλεύονται. Είναι ασθενείς, οι οποίοι έχουν ανάγκες στο σπίτι και εκεί τους παρακολουθούν οι συνάδελφοι και οι οποίοι βοηθούν με το να μην υπερφορτώνεται το Σύστημα Υγείας», είπε ακόμη ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Αντιθέτως μιλάμε για ανθρώπους που προσφέρουν πολλαπλώς και δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς στην κοινότητα. Άρα έχουμε να δούμε πώς θα ισορροπήσει αυτή η κατάσταση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ