Εξαδάκτυλος για επιστράτευση γιατρών: Αν σας απειλούσαν, θα πηγαίνατε με χαρά; – Λάθος οι κινήσεις της κυβέρνησης

Για την επικείμενη επιστράτευση ιδιωτών γιατρών μίλησε στο OPEN ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, “το ρήμα αρνούνται που χρησιμοποιείται εδώ και 15 ημέρες δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Είναι λάθος προσέγγιση του θέματος από πλευράς της Πολιτείας”. Ο ίδιος εξήγησε ότι “υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Δεν είναι άνθρωποι που δεν εργάζονται με έναν πλήρη κύκλο εργασιών, διασωληνώνοντας ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα και φροντίζοντας ασθενείς. Επίσης λειτουργούν ως ανάχωμα προς τα νοσοκομεία και θα υπάρξει μετακίνηση επιπλέον ασθενών προς τα κρατικά νοσοκομεία, αν γίνει επιστράτευση. Την ώρα που προσπαθούμε να προσελκύσουμε και να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους, έχουμε κινήσεις που είναι λάθος. Έχουμε την απειλή την Τετάρτη “ή θα έρθετε ή θα σας επιστρατεύσω” και σας ρωτώ “αν σας έθετε εσάς αυτό το ερώτημα, “ή θα έρθετε ή θα σας φέρω με το ζόρι, θα πηγαίνατε με χαρά”;

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ακόμη ότι “για εμάς η προσπάθεια συνεχίζεται, οι ασθενείς και το σύστημα είναι πάνω απ΄ όλα. Όσοι μαζευτήκαμε θέτουμε τις υπηρεσίες μας στη διάθεση του υπουργείου αρκεί να τις αξιοποιήσει. Αν για παράδειγμα έχουμε προσφορά 3 ΩΡΛ να βοηθήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν την εξειδίκευση, να πάνε να βοηθήσουν. Δεν έχουμε πνευμονολόγο και έχουμε καρδιολόγο, δεν μπορούμε αυτή την προσφορά να την αξιοποιήσουμε; Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

Αναφερόμενος στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών σχολίασε ότι όταν ετέθη ποιοι είναι οι όροι της επιστράτευσης κανείς δεν έδωσε εξηγήσεις. «Αν το αίτημα είναι ότι ήθελαν 200 γιατρούς συγκεκριμένους γιατί δεν προσελήφθησαν όλους αυτούς του μήνες; Το ποσό που δίνεται δεν είναι υπέρογκο, τα μισά και παραπάνω χρήματα θα καλύπτουν το ενοίκιο του ιατρείου, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ