Εύβοια: “Μας έπνιγαν οι φλόγες, μακάρι να ήταν κακό όνειρο” – Ραγίζει καρδιές η ηλικιωμένη από τις Γούβες

Η γυναίκα – σύμβολο από τις Γούβες που η φωτογραφία της δημοσιεύτηκε στον ξένο Τύπο αποτυπώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απόγνωση, την απελπισία και τον φόβο για τη μανία της φωτιάς στην Εύβοια μίλησε στο STAR. Όπως είπε η κα Παναγιώτα Νουμίδη, “ήταν σαν να μας έπνιγαν. Ερχόταν η φλόγα και θα έκαιγε όλο το χωριό. Θολώνει το μυαλό μου. Δεν θέλω να τα σκέφτομαι γιατί άμα τα σκέφτομαι, νομίζω ότι θα πνιγώ. Με ενδιαφέρει να ξυπνούσα μία ημέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Μακάρι να ήταν όλα ένα κακό όνειρο”.

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει που η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου, η απάντησή της είναι αφοπλιστική: “Δεν με ενδιαφέρει και δεν ήθελα προβολή. Το μόνο που θέλω είναι να γίνονταν όλα όπως πριν”.

Η 80χρονη κα Παναγιώτα δεν μπορεί να ξεχάσει τα δραματικά λεπτά που έζησε όταν η φωτιά απείλησε να κάνει στάχτη το σπίτι της. Παλεύει με τους εφιάλτες της. Μαζί με τον σύζυγό της δούλεψαν σκληρά για να φτιάξουν τον επίγειο παράδεισό της στην Εύβοια. Και μπορεί το σπίτι της να σώθηκε, όμως, η ίδια φοράει μαύρα ρούχα γιατί όπως λέει πενθεί για τον τόπο της.

Δείτε το βίντεο του STAR:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ