Έβρος – Συγκλονίζει ο πατέρας του φαντάρου που βρέθηκε νεκρός στη σκοπιά: Να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου,

“Eίναι ντροπή να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δολοφόνος του γιου μου και να μην τιμωρηθεί κανείς για τη δολοφονία του, εν ώρα υπηρεσίας, μέρα μεσημέρι, εντός στρατοπέδου. Το μόνο που ζητώ είναι να βρεθεί ο δολοφόνος και να τιμωρηθεί”, δηλώνει στη Realnews ο πατέρας του αδικοχαμένου φαντάρου Αλέξανδρου-Αθανάσιου Σαρτζή, ο οποίος το μεσημέρι της 9ης Αυγούστου 2015 βρήκε τραγικό θάνατο στο στρατόπεδο «Μυλωνάς», στον Βάλτο Ορεστιάδας. Ο κ. Αναστάσιος Σαρτζής κάνει έκκληση μέσω της «R» να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο αγνώστων δραστών και τη συνέχιση της διαδικασίας, αναθέτοντας την έρευνα για την ανεύρεση των δραστών σε ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους του Εγκληματολογικού της Αθήνας.

Ο Αλέξανδρος-Αθανάσιος Σαρτζής, 28 ετών, τελειόφοιτος μηχανολόγος-μηχανικός, βρέθηκε νεκρός την ώρα που εκτελούσε χρέη σκοπού στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου. Περίπου τρία χρόνια μετά, η στρατιωτική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε δολοφονία τον θάνατό του και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου στρατιωτικού του Στρατού Ξηράς. “Στην αρχή όλοι μίλησαν για αυτοκτονία, ωστόσο γρήγορα τα δεδομένα άλλαξαν και τα στοιχεία έδειξαν ότι πρόκειται για δολοφονία. Ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης, στις 31 Ιουλίου 2019, έκρινε ότι το παιδί δολοφονήθηκε από πρόθεση από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο”, δηλώνει ο πατέρας του στρατιώτη.

Ανεπαρκής έρευνα

Ο κ. Σαρτζής εκφράζει παράλληλα την πικρία του για τις συνθήκες διεξαγωγής της έρευνας για τη δολοφονία του γιου του, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή έρευνα οργάνων της στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η διενέργεια της προανάκρισης πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να απολεσθούν πολύτιμα στοιχεία, που θα οδηγούσαν εξαρχής στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως, άλλωστε, κρίθηκε μεταγενέστερα, με τη διάταξη του στρατιωτικού εισαγγελέα Ξάνθης. “Ενδεικτικό της καθυστερημένης ανάληψης ενεργειών είναι ότι οι καταθέσεις των οπλιτών και αξιωματικών του στρατοπέδου “Μυλωνάς” ελήφθησαν με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα, χρονικό διάστημα -αν μη τι άλλο- ικανό για να εξαφανιστούν σημαντικά στοιχεία», δηλώνει ο πατέρας του στρατιώτη και συμπληρώνει ότι καθυστέρηση υπήρξε και στη λήψη καταθέσεων από μάρτυρες που είτε αντίκρισαν πρώτοι τον άτυχο νεαρό μετά το τραγικό συμβάν, είτε παρακολουθούσαν τις κάμερες ασφαλείας του στρατοπέδου, είτε από άλλους φαντάρους που διατηρούσαν φιλική σχέση μαζί του.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ