Έβρος: Οι πρώτες εικόνες από τις Φέρες – Σε επιφυλακή οι Αρχές – ΦΩΤΟ

Η κινητοποίηση των Τούρκων σε τέσσερα σημεία των συνόρων με την Ελλάδα, στον Έβρο, εντάθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Στις Καστανιές μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό στον φράχτη, ωστόσο έχουν καταγραφεί δεκάδες λεωφορεία από την πλευρά της Τουρκίας να μεταφέρουν κόσμο προς τον καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ, στην Ανδριανούπολη.

Αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι κατά μήκος του Έβρου ποταμού αλλά και στον φράχτη δεν έχει εμφανιστεί κανένα οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών που να προσπαθήσει να περάσει παράνομα στην Ελλάδα.

Δημοσίευμα – με ψεύτικα στοιχεία – της τουρκικής ιστοσελίδας Haber Turk το οποίο επιχειρεί να προκαλέσει σύγχυση αναφέρει ότι “τώρα που πέρασε η απειλή του covid 19 έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα, οι οποίοι με βάρκες επιθυμούν να περάσουν τον Έβρο για να βρεθούν στην Ευρώπη”. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου, οπότε πέρασαν όπως σημειώνει “τα σύνορα 130.000 πρόσφυγες και μετανάστες” ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι “κατά την διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν εκατοντάδες”.

Δείτε εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 από τις Φέρες του Έβρου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ